Fotoutställning och stipendium till ”Bengen” .

Som en del i kulturveckan Höstglöd var det fotoutställning på kommunalhuset i Sysslebäck den 3 oktober. Det var Bengt-Arne ”Bengen” Olsson, som visade sin samling av foton. Arrangemanget var perfekt upplagt med tanke på den rådande situationen, som är i dag.

I en avdelning kunde man på avstånd sitta och titta på ett bildspel med gamla kort. I en annan del kunde man gå och se på utlagda kort längs en gång utan att komma nära någon. I B-salen fanns pärmar med kort utlagda där man ensam kunde sitta och titta.

I samband med utställningen passade Ovansjö Bygdeförenings minnesfond på att ge Bengen ett stipendium för det han gjort, gör och kommer att göra. Han är väl värd att uppmärksammas. Fondens motivering lyder: För att han på ett förtjänstfullt sätt samlat bilder från bygden av personer, händelser, byggnader, vyer, vykort och sedan välvilligt visat bilderna på sociala medier, olika träffar och öppna hus i Dalboängen. Utöver bilderna har Bengen visat föremål, prylar modellbilar, gamla skyltar och inte minst sina fina bilar. Detta har gjort honom till en kulturbärare i bygden.

Publicerat den 3 oktober, 2020