Lyckad trivselkväll i Sysslebäck

I ett mer än fullsatt kommunalhus fick deltagarna uppleva en mycket lyckad kväll den 1 oktober.

Tillställningen hölls i samband med Torsby kommuns kulturvecka ”Höstglöd” och arrangerades av Dalby Hembygdsförening.

Kvällen började med att Niclas Persson, ordförande i den svenska delen av Solör-Värmland Finnkulturförening höll en mycket intressant föreläsning om Skogsfinnarnas invandring till de norra delarna av Värmland. Niclas, som härstammar från Brattmon i Sysslebäck, har studerat finnkulturen under många år och känner väl till ämnet, liksom bygderna i norra Värmland. Hans berättelse blev mycket uppskattad.

Musikunderhållningen stod Sven-Ingvars legenden Ingvar Karlsson med polare för. De bjöd på ett varierat program alltifrån alla de klassiska låtarna av Taube, Abba och inte minst Sven-Ingvars men också dragspelslåtar.

Torleif Styffe varierade med att läsa limerickar. Han bjöd också på att spela munspel till komp av orkestern. Som bygdens egen låtskrivare fick Torleif också flera av sin låtar uppförda under kvällen.

Allvar  och stämning kom också in i kvällsprogrammet när alla gemensamt fick sjunga Cornelis Vreeswijks ”I natt jag drömde……”, då med tanke på den aktuella situationen i världen i dag.

Kvällen avslutades med stående ovationer av de nöjda deltagarna.

 

Publicerat den 2 oktober, 2015